Зак Ефрон дарява първата си кола за благотворителна кауза
Зак Ефрон дарява първата си кола за благотворителна кауза / снимки: Guliver/Getty Images

Американският актьор Зак Ефрон реши да се възползва от известността си, за да подкрепи фондацията „Make a Wish” („Пожелай си нещо”), подпомагаща тежко болни деца, съобщава френският електронен сайт „Publique”. Актьорът демонстрира благородството си, като дари първия си автомобил.

Създадена през 2005 г., фондацията „Make a Wish” дава възможност на тежкоболни деца да осъществяват желанията си, посочва БТА.

„Искам наистина да направя нещо за тази фондация и затова реших да обявя тази специална награда. Принципът е прост: който иска да се включи в списъка с желаещи да спечелят автомобила ми, ще трябва да направи дарение на фондацията”, заяви актьорът, уточнявайки, че сумата на дарението е по усмотрение на дарителя.

Така, дори да е дал само десет долара, някой може да си тръгне с колата на Зак. Но това не е всичко. За да провери дали автомобилът е в изправност, големият победител, който ще бъде определен с жребий, ще има възможност да отлети до Лос Анджелис, за да изпробва малкия болид в компанията на актьора.

„Това е колата, която карам, както и тази, с която катастрофирах за първи път, макар и не по моя вина”, уточни звездата.