Уилям и Катрин не планират бебе тази година
Уилям и Катрин не планират бебе тази година / снимка: WENN.com, Reuters

Принц Уилям и съпругата му Катрин не планират да се сдобият с наследник тази година заради Диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора, съобщават британски медии.

Въпреки желанието на британците младата двойка да ги дари наследник на короната, те ще трябва да проявят малко търпение, защото тази година е важна за монархията и нищо не бива да я смущава, дори бебе.

"Времето ще бъде напрегнато. В действителност няма време за бебе, освен това няма спешна нужда от наследник, тъй като вече има двама", съобщи представител на Кларънс Хаус пред британския в. "Дейли Мейл". Според слуховете херцогинята била директно предупредена, че не трябва да забременява тази година, дори да е имала подобни планове.

Тази година Уилям и Катрин ще имат доста натоварена програма, отбелязва БГНЕС. Освен че ще участват в тържествата по повод юбилея на кралицата, те ще присъстват и на Олимпийските игри в Лондон през лятото, а през септември и октомври ще посетят страни от Азия, където ще представят британската монархия.