Натрупването на мазнини около вътрешните органи е характерно както за дебелите, така и за слабите хора
Натрупването на мазнини около вътрешните органи е характерно както за дебелите, така и за слабите хора / ThinkStock/Getty Images
Освен намаляването на калориите, учени формулираха още няколко прости начина за намаляване на мазнината около коремните органи, съобщи в. "Дейли експрес".
 
№1 Разтворими фибри
 
Ежедневният прием на разтворими фибри и пълнозърнести храни, наред с намаляването на калориите, е най-лесният начин за стопяване на коремната мазнина. Тя се трупа най-лесно, но и най-бързо се стопява, успокоиха учените. Промяната на храната е по-ефективна от упражненията.

ж
Коремната мазнина се трупа най-лесно, но и най-бързо се стопява ThinkStock/Getty Images

Ако на ден поемаме по 10 грама разтворими фибри пет години, можем да намалим мазнината около вътрешните органи със средно 3,7%, установиха учени от Баптисткия медицински център в Уейк форест, Северна Каролина.

15 храни с почти 0 калории (ВИДЕО)
 
Разтворимите фибри се съдържат в храни като овесени трици, ечемик, ядки и семена, грах и други варива. Разтворимите фибри образуват гелообразна каша в стомаха, която създава чувство на ситост и спомага за намаляване на холестерола, от който се образува и коремната мазнина.

Проследяването на нивото на ситост, що се отнася до приема на обичайни хранителни продукти, и голямата физическа активност позволяват по-бързо да се постигне идеална физическа форма
Коремната мазнина се трупа най-лесно, но и най-бързо се стопява ThinkStock/Getty Images

№2 Нискокалорична диета с пълнозърнести храни
 
Резултатите от друго научно изследване, публикувани в сп. "Американ джърнъл ъв клиникъл нютришън", показаха, че при спазване на нискокалорична диета с пълнозърнести храни също се намалява коремната мазнина. Пример за пълнозърнести храни са овесени ядки, кафяв ориз и киноа.
 
№3 Намаляване на порциите
 
Намаляването на порциите е по-ефективен начин за избавяне от коремните тлъстини, отколкото упражненията на коремните мускули. Въпреки това ежедневните тренировки също са полезни.

Най-ефикасната диета включва натурални продукти
 
Натрупването на мазнини около вътрешните органи е характерно както за дебелите, така и за слабите хора.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА