/ iStock/Getty Images
Ленивец, попаднал в капан между електропроводите в колумбийската провинция Антиокия, е спасен по-рано тази седмица от работник на холдинга за обществени услуги Empresas Publicas de Medellin (EPM).

На видеоклип, разпространен в интернет, се вижда как 38-годишният Виктор Уго Лопес се качва на електрически стълб и подава ръка на застрашеното животно, което от страх първоначално се отдръпва.

След това Лопес протяга пръчка, за която ленивецът все пак се хванал. След като го отдалечи от кабела, Лопес прегърна ленивеца и се спусна заедно с него по електрическия стълб.
 
"Вълнуващо е да се види това видео, в което Виктор Лопес спасява в Тараса ленивец - вид, който е на ръба на изчезването в Колумбия. Ленивецът е най-бавното животно в света", написа в своя акаунт в Twitter Мабел Лопес, вицепрезидент по комуникациите на EPM.

Спасяването е извършено в понеделник следобед след различни обаждания от разтревожени жители на Тараса, които предупреждават, че ленивецът виси там от сутринта.
 
Часове след спасяването животното е върнато в естествената му среда.

"Добре дошъл на свобода, малък ленивецо. Качи се на дървото. Не падай, хайде да се качим", се чува гласът на Лопес във видеото, което показва момента, в който животното се изкачва обратно на дървото, където е било оставено.
БГНЕС