Ще пише ли Дж. К. Роулинг нова книга за Хари Потър?
Ще пише ли Дж. К. Роулинг нова книга за Хари Потър? / снимки: БГНЕС, архив

Писателката Дж. К. Роулинг заяви в телевизионното шоу на Опра Уинфри, че е плакала, когато е завършила последната книга от поредицата „Хари Потър", но не изключва възможността да напише нова, предаде Ройтерс. „Не казвам, че няма да го направя. Обичам да пиша тези книги", заяви 45-годишната британска писателка във видеоинетрвю, излъчено в американското токшоу.

Роулинг, която рядко дава интервюта, заяви, че персонажите са все още в главата й. Тя каза също, че винаги е искала да бъде писателка и е знаела, че умее да разказва истории. „Трябва да пиша заради собственото си душевно здраве. Имам нужда да пиша. Обичам да правя това", каза Роулинг, която по време на интервюто се намираше в хотел „Балморал" в Единбург, Шотландия.

Роулинг възнамеряваше да сложи край на поредицата за малкия магьосник с книгата „Хари Потър и даровете на смъртта", която бе публикувана през 2007 г., припомня БТА. „Това беше загуба. Огромна. Макар да знаех, че ще дойде", заяви Роулинг. „Плаках така, както не бях плакала от смъртта на майка ми", призна писателката.

Авторката заяви, че е благодарна на феновете на Хари Потър. До момента от поредицата са продадени над 400 милиона копия, а филмите, направени по нея, събраха досега 5,3 млрд. долара.