/ Gulliver/Getty Images
Следващият култов брой на "Спортс илюстрейтид" с бански костюми няма да излезе в студения месец февруари, а през по-топлия май, съобщава АП.

Редакторката на броя Ем Джей Дей изтъква, че отлагането във времето ще има по-голям ефект върху читателите. "Близко е до мисълта, че е доста глупаво да тръгнеш са купуваш бански, харесани в броя, при минусови температури", изтъква Дей.

Майското издание ще улесни и фотографите, които ще могат да търсят и нови локации, тъй като фотосесиите обикновено трябва да приключат осем седмици преди броят да бъде отпечатан.
 

"Времето непрекъснато ни притискаше и ограничаваше при февруарското издание. Поради тази причина много красиви локации трябваше да бъдат загърбени, тъй като техният летен сезон настъпваше тогава, когато ние не снимахме".

Никой не може да си спомни защо точно месец февруари беше избран преди 55 години, когато се появиха броевете с бански на неземни фотомодели в "Спортс илюстрейтид". Някои изтъкнаха обстоятелството, че било свързано със съживяването на вялия зимен спортен сезон, нещо като запълване на дупка в календара.
 
Изданието с бански костюми на списанието през годините послужи за трамплин на модели като Кристи Бринкли, Ел Макферсън, Кейт Ъптън, Ашли Греъм и други.
БТА