Клаудия Кардинале
Клаудия Кардинале / Cover Images
Афишът за 70-ия кинофестивал в Кан със снимка на Клаудия Кардинале на покрив в Рим през 1959 г. получи хвалебствия за проявения естетически вкус при създаването му, но беше осмян от редица медии, които подозират, че талията и бедрата на италианската актриса са били ретуширани и изтънени, предаде Франс прес.

Вижте Клаудия Кардинале през годините (СНИМКИ)

"Може да се констатира, че афишът е чудесен, но компютърни графични изображения в Twitter разкриват, че снимката е била ретуширана в сравнение с оригинала, за да се намалят талията и обиколката на бедрото на актрисата. Жалко", пише сп. "Телерама".
"От оригинала до копието обиколката на талията на Клаудия Кардинале е намаляла", съобщава в. "Либерасион" в свое послание в Twitter, придружено от видео анимация, която навежда на мисълта, че оригиналната снимка е била ретуширана, за да може актрисата да изглежда с по-слаба фигура върху афиша за фестивала.
"Клаудия Кардинале вероятно не е била с достатъчно слаба фигура за фестивала", "Щом като Клаудия Кардинале не може да въпплъти в себе си красотата, без да се прибягва до ретуширане, нещата са зле. Това е тъжно", се казва в някои от анонимните послания в Twitter.

Клаудия Кардинале е в Топ 100  на най-сексапилните дами на всички времена (СНИМКИ)

Официалният афиш за 70-ия международен кинофестивал в Кан от 17 до 28 май е жизнерадостен и отдава почит към известна актриса, която е също независима жена и ангажирана гражданка, отбелязаха организаторите на феста.
БТА