Принц Уилям е идеалният съвременен джентълмен
Принц Уилям е идеалният съвременен джентълмен / снимки: Reuters

Принц Уилям беше обявен за идеалния съвременен джентълмен в допитване и класация, направени сред британски жени.

30-годишният принц, който е втори в реда за наследяване на короната, победи актьора Даниел Крейг и канадския поп изпълнител Майкъл Бубле. Питър Андре и Гари Барлоу пък допълват петицата на най-желаните джентълмени от британките. Принцът с рицарска осанка изпревари значително баща си принц Чарлз и по-малкия си брат Хари, които получиха по-малко от един процент в гласуването.

Уилям, който е пилот на издирвателен и спасителен хеликоптер в Кралските военно-въздушни сили, оглави класацията, благодарение на изисканите си маниери, спретнат гардероб и приятен външен вид, както и заради закрилата над съпругата си Катрин.

Изследването сред 1000 жени във Великобритания е поръчано от компанията "Джонсън Клийнърс", която искала да установи какво прави един мъж джентълмен в съвременното общество. От допитването става ясно, че джентълменството продължава да е от значение за дамите, като 86,6% заявили, че е много важно мъжете да се държат като джентълмени, предава БГНЕС.

Антикласацията на мъжете, които се държат най-малко като джентълмени, се оглавява от комика Ръсел Бранд, следван от футболистите на Челси Джон Тери и Ашли Коул. "Принц Уилям беше ясният фаворит, мъжът, който повече от всеки друг въплъщава съвременния джентълмен. Той има безупречни обноски и безукорен усет за облекло с идеални дрехи независимо от случая. Според една поговорка, дрехите правят човека. Жените явно са съгласни и наред с приятния му външен вид те смятат също, че принцът притежава грация, съчетана с мъжественост, съответстваща на работата му, и това го прави идеалният джентълмен", заяви представителят на "Джонсън Клийнърс" Пол Огъл.

Компанията попитала жените и за любимия им измислен герой. На първо място тук е господин Дарси от класиката "Гордост и предразсъдъци", следван от Джеймс Бонд и принцът от Пепеляшка. 25% от анкетираните дами заявили, че искат партньорът или съпругът им да се държи повече като любимия им звезден джентълмен.

Принц Уилям е идеалният съвременен джентълмен
netinfo