Предпоследният концерт на Алла Пугачова
Предпоследният концерт на Алла Пугачова / cнимкa: Sofia Photo Agency
Предпоследният концерт на Алла Пугачова
26628
Предпоследният концерт на Алла Пугачова
  • Предпоследният концерт на Алла Пугачова

35 години, след като звездата на Алла Пугачова изгря у нас на "Златният Орфей", примата на руската естрада ще изнесе един от последните концерти в кариерата си, отново пред българска публика. Шоуто й в София е тази вечер в зала 1 на Националния дворец на културата. До вчера се смяташе, че именно след него Пугачова ще слезе окончателно от сцената. При пристигането си в столицата ни обаче певицата изненадващо обяви, че е планирала и още един концерт - в Полша.

През 2009 г., малко преди да навърши 60, Алла Пугачова съобщи, че прекратява концертната си дейност. На пресконференция, предавана на живо по телевизии в Русия, но и в Украйна, Грузия и Армения, Пугачова изтъкна две причини за решението си.

Алла Пучагова: Те са здравословни. На първо място сърцето не ми позволява да се мотая насам-натам по кораби, самолети и други видове транспорт. Втората причина е, че след редица операции гласът ми вече не е същият. Той вече не може да изрази онези чувства, които бих искала да изразява.

За да се прости с феновете си, най-обичаната певица в Русия тръгна на мащабно турне, което започна още през април миналата година, мина през редица руски, украински, арменски градове, за да стигне до София. Пред българската публика Алла ще представи нови песни, но ще изпълни и някои от големите си хитове.

И макар да слиза от голямата сцена, Пугачова няма да изостави музиката. Най-мащабният й проект, свързан с нея, се нарича "Театър на песента" и ще бъде построен в Санкт Петербург. Огромният комплекс ще е готов до 3 години, като за създаването му ще бъдат похарчени минимум 100 милиона долара.