Повечето хора предпочитат да спят с пижама, нощница или тениска, но според доста проучвания, много по-полезно е да си лягате в леглото голи.

Вижте пет причини да спите голи

Спите по-добре

Температурата на тялото се понижава, когато човек се унесе и се повишава преди момента на събуждането. Дрехите могат да попречат на тази обичайна функция на тялото.

Да спим голи е не само секси, но и здравословно

Метаболизмът се ускорява

Спането голи през нощта може да помогне за забързването на метаболизма според изследване от 2014 година. Според него, когато хората спят в по-хладни стаи, тялото им гори мазнини, а същият ефект може да бъде предизвикан и от спането без дрехи.

Спането без дрехи нощем забавя стареенето

Предпазва тестисите

Спането с бельо повишава шансовете от инфекции на най-нежното място при мъжете. Ако зарежете бельото, давате шанс на тестисите си за по-добро здраве.

Мъже, ако искате деца, носете широки боксерки и спете голи

Подхранва спермата

Скротумът има нужда от точната температура, за да оптимизира произвеждането на сперма. Идеалната температура е малко по-ниска от тази, необходима за останалата част на тялото. Когато тестисите са затоплени повече, качеството на спермата страда. Така че в името на бъдещите си деца - помислете за плюсовете на това да спите голи.

Сближава ви с партньора

Контактът кожа в кожа с друг човек освобождава хормона окситоцин в мозъка, твърдят шведски учени. Той намалява стреса, кара ви да се чувствате по-свързани с партньора си и увеличава желанието за секс.