Нови разкрития около смъртта на Джако
Нови разкрития около смъртта на Джако / снимки: Reuters, архив

Сервитьорка и приятелка на лекаря на Майкъл Джексън д-р Конрад Мъри разказа как е чула "мънкане" и кашляне, докато разговаряла с него по телефона около времето, по което певецът е умирал, предава АФП.

Саде Андинг свидетелства, че Мъри й позвънил в 11.51 ч. преди обед на 25 юни 2009 г., когато тя се намирала в Хюстън, а той бил в наетото от Джексън имение, опитвайки да помогне на звездата да заспи. Около 5-6 минути след началото на разговора тя разбрала, че Мъри престанал да й отговаря, а звукът станал приглушен, сякаш телефонът му се намира в джоб.

Нови разкрития около смъртта на Джако
netinfo

"Казах: "Ало, ало" и нищо не чувам. Притиснах слушалката до ухото си", разказва тя пред Върховния съд на Лос Анджелис. Тя слушала неясни гласове в продължение на около 3-4 минути преди да затвори, разказа свидетелката, добавяйки, че се опитала на два пъти да му се обади обратно, но той не й отговорил, предава БГНЕС. Мъри е обвинен в непредумишлено убийство за смъртта на певеца чрез прилагането на свръхдоза от мощното болкоуспокояващо пропофол, опитвайки да помогне на Джексън да се справи с безсънието.

Сервитьорката, която се запознала с доктор Мъри в ресторант в Хюстън, си припомни как през следващия месец й било казано, че детективи от Лос Анджелис се опитват да я открият. Тя позвънила на лекаря, за да му разкаже за интереса, проявен към нея от полицията в Лос Анджелис.