Истанбул от високо
Истанбул от високо / Dariknews.bg
Панорамен изглед на приказния град от 238 м височина
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция, извисяваща се на 261 м височина - това е небостъргачът „Сапфир” в Истанбул. Освен уникалният дизайн и вертикалните градини между двете фасади, които отличават комплекса от всяка друга сграда в града, „Сапфир” отваря вратите си за туристите.

Истанбул от високо
Dariknews.bg

„Сапфир” е най-високата сграда в Турция и в годината на завършването й е била четвърта по височина в Европа. Днес вече се нарежда на 19-о място. Архитектите й твърдят, че сградата би оцеляла при земетресение с магнитуд 9 по Рихтер.

Истанбул от високо
Dariknews.bg


Небостъргачът е проектиран от Tabanlioglu Architecture. Извисява се на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м.
 
Освен жилищни имоти комплексът има търговски център от 34 000 кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони.

Истанбул от високо
Dariknews.bg

Безспорно най-завладяващата атракция на великолепната сграда се намира на последния 54-ти етаж, където е изградена панорамна площадка, която оставя целия град в краката на туристите и разкрива пред очите им впечатляващата красота на Истанбул отвисоко.

Истанбул от високо
Dariknews.bg

Асансьорът издига посетителите със скорост между 18-20 км/ч. А, стъпвайки на терасата, туристите се озовават на 238 м над земята. На върха на сградата авантюристите могат да преживеят и симулация на обиколка с хеликоптер в Истанбул. Виртуалното пътешествие показва като на длан някои от тайните на приказния град.

Истанбул от високо
Dariknews.bg


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук