/ БГНЕС, архив
Музиката на Дейвид Боуи вече може да бъде използвана в ТикТок, след като наследниците на легендарния изпълнител предоставиха правата на платформата за видео споделяне, за да отбележат днешната годишнина от рождението му, съобщи Контактмюзик.

Боуи, роден на 8 януари 1947 г., почина на 69-годишна възраст преди пет години - на 10 януари 2016 г., след като загуби битката си с рака, припомня изданието.

По повод годишнината от рождението на легендарния изпълнител, в ТикТок е създадена нова страница, на която музиката му ще е достъпна за феновете, желаещи да я използват за клипчетата си.

Възпоменателна монета за Дейвид Боуи полетя към Космоса

"За да отбележим 74-тата годишнина от рождението на Дейвид Боуи, неговата музика вече може да бъде намерена в ТикТок
. Следете за повече подробности", се посочва в съобщение на музикалната икона в Инстаграм.

Благодарение на наследниците на Боуи, "Уорнър Мюзик Груп" и "Сони Мюзик", потребителите на платформата за видео споделяне ще могат да озвучават клипчетата си с негови хитове като "Heroes", "Space Oddity", "Let's Dance", "Fame", "Rebel Rebel", "Life on Mars?".

По повод петата годишнина от кончината на Дейвид Боуи от ТикТок оповестиха предизвикателството #TheStarman на 10 януари. Феновете са поканени да се облекат като алтер егото му Зиги Стардъст и да използват като саундтрак към кратките си видеа едноименния му хит "Starman" от албума "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders" (1972).

Междувременно дългогодишният кийбордист на Дейвид Боуи, Майк Гарсън, организира днес виртуален трибютен концерт "A Bowie Celebration: Just For One Day!", сред участниците в който са "Дюран Дюран", "Найн инч нейлс", Адам Ламбърт, Били Корган от "Смашинг пъмпкинс", Бой Джордж, Гари Барлоу, Гари Олдман и други.
БТА