Младоженец прекара медения си медец в окови
Младоженец прекара медения си медец в окови / netinfo

Младоженец мюсюлманин от селце в Източна Индия е прекарал медения си месец окован, защото се е оженил против волята на баща си, съобщава Ройтерс, позовавайки се на местните власти.

Бащата на 21-годишния Рагу Амин го е оковал и затворил в тъмна стая, след като синът му публично е признал за женитбата си с 18-годишната Сеназ Хатун, която е от бедно семейство и принадлежи към по-нисша каста.

Полицията от щата Западна Бенгалия се е притекла на помощ на “затворника” едва след месец, получавайки жалба от неговата жена. “Той е бил окован през цялото това време и даже не е бил хранен”, заяви представител на полицията. Бащата на Рагу е арестуван и е обвинен за незаконно отнемане на свобода, съобщи БГНЕС.

Полицията разследва и местните мюсюлмански духовни лица, които също са съдействали за престъплението. Повечето от браковете в Индия се сключват по инициатива на родителите, които отделят голямо внимание на религията, кастата и класата. Много често семействата се отказват от свои роднини, които се осмеляват да прекъснат традицията и даже ги наказват строго.