Министър Рашидов нарече София Лорен „най-красивата баба на света”
Министър Рашидов нарече София Лорен „най-красивата баба на света” / netinfo
Министър Вежди Рашидов пред БНТ
51496
Министър Вежди Рашидов пред БНТ
  • Министър Вежди Рашидов пред БНТ

За нуждата от повече духовност и култура говори тази сутрин по БНТ министърът на културата Вежди Рашидов. Министърът разкри подробности за идеята си да организира концерт на българските оперни звезди в Москва. Той нарече София Лорен „най-красивата баба на света, велика жена” и погрешка включи за концерт в руската столица покойната Гена Димитрова.

От пресцентъра на ведомството уточниха, че думите му били извадени от контекста, той всъщност имал предвид амбицията звезди от ранга на Гена Димитрова да пеят на тази световна сцена. Културният министър обясни за резултатите от. Рашидов съобщи, че при посещението си в руската столица договорил да събере на едно място най-големите гласове на Европа и Русия в рамките на Дните на българската култура в Москва, които ще се проведат през лятото.

Идеята Рашидов се мотивира с това, че една нация запазва идентичността си чрез културата. „Не може храната да е единственото, заради което Хомо сапиенсът е създал човека. Много красиво сме се облекли, караме едни прекрасни коли, естетизирали сме се, искаме да се развием духовно, да, но не може единственият смисъл да е да ядем, да пием. Много е важно, наистина, трябва да ядем три пъти на ден, но ядем три пъти на ден, за да се усъвършенстваме”, разви той мисълта си.

Неотдавна около името на културния министър се завъртя и около скандал покрай старо негово интервю. В разговор от преди 12 години той откровено признава: „Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа”.