Лидери от G-8 ще пеят по гащи в Миланската скала
Лидери от G-8 ще пеят по гащи в Миланската скала / netinfo
След дълги полемики на сцената на Миланската скала от 20 юни ще пеят по гащета световни лидери, или по-скоро техните имитатори, съобщи ProntoSofia.

В спектакъла Candide на режисьора Robert Carsen Блеър, Путин, Ширак, Буш и Берлускони ще бъдат по бански костюми с отпечатани отгоре националните им флагове. Петчленната подпийнала компания ще весели зрителите на Скалата в мюзикъла на френския режисьор, за чиято база служи оперета на Bernstein. Тя пък е нещо като римейк на творба на Волтер от 1759, в която той осмива едновремешните европейски крале.

Атрактивният и занимателен спектакъл дебютира за пръв път на 11 декември в парижкия Theatre du Chatelet. След това неговото представяне беше забавено нееднократно в Миланската скала. Съмненията на медиите бяха, че това се прави заради цензура и заради неудобството от представянето на италианска сцена на Берлускони по трикольорни гащета. Самият Берлускони обаче не е протестирал нито веднъж. В крайна сметка модерният вариант на творбата на Волтер ще бъде представен и в най-престижния италиански театър. Най-очакваната от всички зрители сцена е тази, в която петимата лидери корабокрушенци пеят и се веселят на брега на замърсено с петрол море. Експертите виждат в това жестока сатира на задължителния оптимизъм, който съпровожда всеки от форумите на G-8.