Легендарната шведска група АББА няма се върне на сцената
Легендарната шведска група АББА няма се върне на сцената / netinfo

Легендарната шведска поп група АББА няма да бъде възстановена и повече няма да се върне на сцената, казаха пред британския вестник "Таймс" нейните основатели Бьорн Улвеус и Бени Андершон.

В интервю за "Таймс", публикувано в днешния брой, Улвеус заявява, че певците вече няма да излязат заедно на сцената, защото просто повече нямат мотивация, предаде ИТАР-ТАСС. Парите не са главната ни цел, искаме нашите почитатели да ни запомнят такива, каквито бяхме, когато бяхме на върха, допълва Улвеус.

През последните месеци няколко водещи менажерски компании се опитваха да убедят певците да се съберат отново и им предлагаха огромни суми, ако направят световно турне. До голяма степен това се дължеше на невероятния успех, който има в много страни създадения въз основа на техните хитове мюзикъл "Мама миа!" и на едноименния филм, който тази седмица излезе на екран.

АББА, в която освен Улвеус и Андершон влизаха Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста, са една от най-успешните групи в съвременната поп музика - продадени са близо 370 милиона техни албума.