/ БГНЕС
Котаракът-оракул Ахил, който правеше точни предсказания за изхода на мачовете от Световното по футбол в Русия, си намери приемно семейство в дома на ветеринарката Ана Кондратиева, съобщава ТАСС.

Запознайте се с котарака гадател Ахил (СНИМКИ)

Досега Ахил живееше в Ермитажа в компанията на други музейни котки. Управата получи 37 предложения за осиновяване на Ахил. В тях кандидатите гарантираха, че ще се грижат добре за котарака и няма да препятстват социалните му дейности - посещение на болници и общуване с болни деца. Но офертата на Ана Кондратиева се оказала най-удачната за Ахил. Тя е ветеринар, който се грижи от години за всички музейни котки, които ловят мишки в престижната галерия. Кондратиева отдавна полага медицински грижи за здравето на Ахил. Тя беше и сред организаторите на предсказанията за Световното по футбол в Русия.

„Месията с пипалата” от Световното в Русия завърши ...в тенджера (СНИМКИ)

Белоснежният синеок оракул предрече осем мача от шампионата по футбол - седем, които се състояха в Санкт Петербург и срещата на откриването в Москва. В първите 4 мача той безпогрешно отгатна победителите. Ахил бе признат за един от най-добрите гадатели на Световното, но след това предсказанията му започнаха да не се сбъдват. Но това не пречи симпатичното животно да бъде едно от най-обичаните в Русия и сред ползвателите на интернет.
БТА