Конгресът на пикник в Белия дом
Конгресът на пикник в Белия дом / netinfo

Отношенията между Белия дом и Конгреса може да не са блестящи, но представителите на изпълнителната и на законодателната власт се насладиха заедно в градината на Белия дом на пикник, озвучен с нюорлийнски джаз, предаде Асошиейтед прес.

Президентът Джордж Буш и съпругата му Лора пожелаха на своите 1500 гости приятни мигове на годишния пикник, на който Белият дом събира членовете на Конгреса. "И се погрижете да не остава никакъв боклук", предупреди Буш. Той благодари на сенаторите и конгресмените, че са се отзовали на поканата му и се обърна към председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси с думите: "За мен е голяма чест, че дойдохте".

На моравата на Белия дом бяха наредени маси за пикник с покривки на бели и жълти квадрати, отрупани със скариди, пържени зелени домати, бамя и други ястия. Гостите пристигнаха с файтони, теглени от коне и управлявани от файтонджии с цилиндри.

"Искам да благодаря на нашия главен готвач Пол Прюдом - един от най-прочутите в Америка", продължи Джордж Буш. Говорителят на Белия дом Тони Сноу се изяви като музикант с оркестъра си "Beat Workin'", който изпълни парчето "Johnny B Good", а след това Сноу изсвири соло за флейта. "Благодаря на Тони Сноу и неговата група посредствени - исках да кажа прекрасни музиканти", пошегува се президентът.