Ариана Гранде
Ариана Гранде / Guliver/Getty Images
Ариана Гранде изнесе концерт в памет на жертвите на терористичното нападение в Манчестър, който събра над 13 милиона щатски долара за семействата на пострадалите, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Вижте снимки от шоуто в галерията тук

В концерта "Цялата ни любов за Манчестър" участваха редица знаменитости. Средствата от събитието отидоха във фонда "Обичаме Манчестър" (We Love Manchester), който беше създаден след терористичното нападение на 22 май. При него 22 души, включително деца и тийнейджъри, бяха убити, на концерт на Ариана Гранде в северния британски град.

Куп звезди пяха на благотворителното шоу в Манчестър за жертвите от атентата (ВИДЕО)

Певицата беше емоционална и с насълзени очи на сцената през цялата вечер. На дрехата ѝ имаше надпис "Цялата ни любов за Манчестър".

Ариана Гранде
Guliver/Getty Images

"Искам да Ви благодаря за това, че дойдохте тази вечер и сте толкова щастливи, силни и обединени. Толкова ви обичам! Светът наистина има нужда от това в момента", каза тя на публиката от над 50 хиляди фенове.

Концертът откри поетът Тони Уолш, който спомена и жертвите на лондонската терористична атака в събота.

Ариана Гранде каза, че първоначално не е планувала да изпълни толкова много свои песни, но е променила намерението си след срещата с майката на 15-годишната Оливия Кембъл-Харди, която е сред жертвите на атаката от концерта ѝ през май.

Ариана Гранде посети в болницата деца, ранени при атентата в Манчестър (СНИМКИ)

"Имах удоволствието да се срещна с майката на Оливия преди няколко дни и започнах да плача, прегърнах я и тя каза "Спри да плачеш, защото Оливия не би искала да си разстроена". Тя ми каза също, че Оливия би искала да чуе хитовете ми. Бяхме планирали различно шоу и на репетицията вчера променихме всичко", добави звездата.

Ариана Гранде
Guliver/Getty Images

Майли Сайръс, Фарел Уилямс, Джъстин Бийбър, Роби Уилямс и Кейти Пери, както и британската банда Coldplay също пяха на стадиона по крикет "Емирейтс Олд Трафорд". Изненадващо на сцената в родния си град се появи и Лиъм Галахър, който заедно с Coldplay изпълни хита на Oasis Live Forever.

"Искам да посветя следващата песен на хората, които бяха убити и ранени при терористичното нападение в Манчестър", каза той.

Един от най-емоционалните моменти беше, когато хора на гимназия "Парс Ууд" изпя песента на Ариана Гранде My Everything заедно с 23-годишната поп звезда. Тя държеше за ръка младата солистката, като и двете имаха сълзи в очите, а останалите певци се присъединиха към тях.

Кейти Пери изпълни версия на своя хит Part of Me заедно с две беквокалистки и един китарист. Облечена изцяло в бяло, тя изпя: "Хвърляйте тоягите и камъните си, хвърляйте бомбите си, но няма да пречупите душата ми".

"Призовавам Ви да се уповавате на любовта, дори когато е трудно. Не позволявайте никой да ви я отнеме", каза тя.

Посланието на Джъстин Бийбър от сцената беше подобно. Той почти се разплака, когато заговори за Бог и за загиналите след концерта на Ариана Гранде.

Coldplay бяха също сред любимците на публиката. Те изпълниха песни, като Viva La Vida и Fix You.

Ариана Гранде изпя Where Is the Love? заедно с Black Eyed Peas.

Ариана Гранде
Guliver/Getty Images

Изпълни и дует с Майли Сайръс , както и дебютната си песен The Way с рапъра Мак Милър.

Майли се включи в изпълнението на хита Happy на Фарел Уилямс. "Не усещам, не надушвам, не чувам и не виждам никакъв страх на това място. Всичко, което чувстваме тази вечер, е любов, устойчивост и позитивизъм", каза американският певец.

Ариана Гранде
Guliver/Getty Images

Роби Уилямс зарадва феновете, като изненадващо се появи на сцената с бившата си група Take That, написа в. "Дейли мирър". Той обаче бързо разплака хората с песни от собствения си репертоар, сред които Angels и Strong.

Ариана Гранде закри концерта с изпълнение на песента Over the Rainbow, като не успя да сдържи сълзите си в края на песента.

Събитието, което продължи 3 часа, беше излъчено в телевизиите по цял свят и по интернет. То премина под засилени мерки за сигурност и полицейско присъствие.
БТА