Колката ще се превърне в син град
Колката ще се превърне в син град / снимка: sxc.hu

Четиринайсет милионният индийски град Колката (бивш Калкута) ще бъде окъпан със синя светлина, а много от сградите му ще бъдат боядисани в бледосини тонове, за да се "заличи" все по-упадналият му вид. Това са решили управниците на града, пише в. "Дейли телеграф".

Мостовете в града, датиращи от колониалната епоха, вече са боядисани в бледосиньо, докато историческите и архитектурните паметници са осветени в синя светлина.

Очаква се множеството жълти таксита в града да бъдат пребоядисани също в светлосиньо.

Мнозина в Колката обаче не са впечатлени от тази инициатива и смятат, че тя е хвърляне на пари на вятъра, отбелязва БТА. Редакционна статия на в. "Колката телеграф" предлага парите, които ще бъдат похарчени за превръщането на Колката в син град, да бъдат използвани по-добре за реформа на хаотичната здравна система, за въвеждане на стандарти за контрол на замърсяването и за наличието на арсен във водата, за ремонт на остарялата канализационна система, за закърпването на пътната настилка, за наемането на по-добри автобуси за градския транспорт вместо настоящите "автобуси-убийци", както и за ремонт на летището.