/ ThinkStock/Getty Images
Световноизвестната писателка Нора Робъртс беше обвинена в плагиатство от своя колежка. Обвинението обаче не се случило в съда, а в  „Туитър” и в крайна сметка завършило с извинение.
 
Според авторката Томи Адейеми Робъртс е взаимствала заглавието на новата си книга от неин фантастичен роман, издаден по-рано тази година. В социалната мрежа тя написа, че новият роман на Робъртс „Кръв и кости” безсрамно копирал заглавието на нейната фентъзи творба „Деца от кръв и кости”. Само за няколко часа обвиненията били споделени стотици хиляди пъти.

Най-високоплатените писателки в света
 
В отговор, авторката на романтични новели заяви, че заглавията на книгите не са обект на авторско право и бе категорична, че обвиненията са „неоснователни и безотговорни”. След размяната на няколко гневни туита Адейеми написа в социалната мрежа, че е провела личен разговор с Робъртс и се е извинила. „Вярвам, че двете заглавия са били измислени независимо едно от друго”, написа тя в „Туитър” и изтри всички постове с обвинения към световно известната си колежка.

5% от българите не са отваряли книга
 
Запознати припомниха, че доста книги имат сходни заглавия с това на Адейеми, включително романа на Иън К. Есълмонт от 2013 година „Кръв и кости”.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС