Ирина Шейк мечтае да изиграе ролята на руски шпионин във филм
Ирина Шейк мечтае да изиграе ролята на руски шпионин във филм / Gulliver/Getty Images
На Запад има много търсени руски модели, но Ирина Шейк, която на 6 януари отпразнува 35 години, заема специално място. Тя кара както жените, така и мъжете да се интересуват от мода, лесно убеждава всички в красотата на живота, грижи се за приют за кучета и учи чужденците на родния си език. За което целият свят се възхищава на Ирина, пише в материал за модела РИА Новости.
 

Ирина Шейк е дискретна за връзките си
Gulliver/Getty Images

"Ние със сестра ми бяхме възпитани така, че да можем сами да се научим да забиваме пирон в стената, да за закачваме завеси – спомня си Шейк. - Знам как да садя картофи, краставици“.

Това говори много за характера на Ирина: от детството тя разчита на себе си. След училище постъпва в Челябинския икономически колеж. Но след като печели конкурса Supermodel-2004, тя реши да се обърне не към учебниците, а към модата.

Друго качество на Шейк е отдадеността. Започва на почти 20 години, доста късно за модния бизнес. Когато пристигнала в Париж, живеела в апартамент с други момичета. Агентите им връчили карти на града и пари за транспорт, а моделите трябвало сами да пътуват до кастингите, за да бъдат забелязани.
 

Ирина Шейк
Gulliver/Getty Images

Шейк става лице на Intimissimi през 2007 г., а през 2011 г. тя стана първият руски модел, който се появи на корицата на Sports Illustrated Swimsuit Edition. А Ирина стигна до подиума едва през 2012 година.

Ирина вярва, че само красотата днес не е достатъчна за един модел. “Трябва да сте умни, целенасочени и най-важното - да не се отказвате”, убедена е тя.

Подиумът отдавна е тесен за нея. Шейк участва във видеото на Кание Уест към парчето "Power" и се появи във видеото към песента "Tambien" на Ромео Сантос и Марк Антъни.

Ирина Шейк е дискретна за връзките си
Gulliver/Getty Images

Шейк иска да изиграе руски шпионин в киното

Играла е и във филм с Дуейн Джонсън в "Херкулес". Ирина признава, че е харесала света на киното и мечтае да играе руски шпионин.

Чувството за стил на Шейк се отбелязва както от колегите, така и от папараци - във всяка снимка моделът прилича на фотосесия. Ирина буквално от десетгодишна ходи на високи токчета и носи къси поли – съучениците се присмиваха, но Шейк носеше това, което й харесваше и не обръщаше внимание на мнението на другите.

Ирина Шейк е дискретна за връзките си
Gulliver/Getty Images

Ирина още от 10-годишна обожава високите токчета

Така е и сега. „Не обичам да харча пари за дизайнерски дрехи, харесвам класическия стил“, казва моделът.
Коментирайки собствения си начин на обличане, Ирина отбелязва: трябва да сте сдържани и да смесвате луксозни неща с обикновени тениски, панталони или дънки.

Шейк всъщност обича простотата. „Ако няма нужда да ходя на работа, няма да обувам високи токчета, да се гримирам, а просто ходя по цял ден по анцуг“, признава звездата. И добавя: за да станеш привлекателен, трябва да бъдеш себе си. „Повярвайте ми, това е най-доброто нещо на света“, сигурна е тя.
 

Ирина Шейк и Кристиано Роналдо
Gulliver/Getty Images

За някои връзката между руския модел и португалския футболист Кр. Роналдо бе просто умела взаимна реклама

В света на шоубизнеса и клюките Шейк е пример за дискретност: тя не обсъжда връзките си. „Разбирам манията на обществеността към личния ми живот - казва моделът. - Мисля, че любопитството е в човешката природа: вие искате да открехнете завесата“.

Тя в продължение на 5 години ходеше с Кристиано Роналдо, а след това и с холивудската звезда Брадли Купър, с когото имат дъщеря Лея. И въпреки че двойката често се появяваше заедно на червения килим, Шейк никога не коментира отношенията им.

Брадли Купър и Ирина Шейк
Gulliver/Getty Images

Носителят на Оскар Брадли Купър е научил наизуст думите от 2 руски анимационни филмчета

Шейк дори научи Брадли Купър на руски език, с когото след раздялата отглеждат дъщеря си заедно. В интервю Купър призна, че Лея обича да пее песни от руски анимационни филми. Актьорът сподели, че вече е научил думите наизуст и цитира репликите от "Антошка" и "Фиксики".

Друго предимство на Шейк е нейната откритост и желание да споделя тайните за красотата, макар да ги определя като съвсем простички: поне осем часа сън, много вода и здравословна храна.

На сутринта Ирина търка лицето си с ледено кубче лед от запарка на лайка и зелен чай. И обожава руската баня – ходи там редовно, като ползва ексфолиант (скраб) с мед и морска сол.

В същото време Шейк признава, че и тя, както всички, има лоши дни, в които въобще не изглежда като модел.

Благотворителността е друго важно занимание за Ирина, която се опитва да прави добро всеки ден. Дори и малко, като не е задължително да става въпрос за някакъв грандиозен проект.

Ирина Шейк е дискретна за връзките си
Gulliver/Getty Images

Шейк е официален посланик на фондация „Помогни ми“, помага на родния си град Еманжелинск, а също така се грижи за един от приютите за кучета в Ню Йорк. Казват, че тя често идва там и се опитва да намери стопани на безпризорните кученца.

Превод и редакция: DarikNews