Екологично чиста церемония по връчването на Оскар-и
Екологично чиста церемония по връчването на Оскар-и / снимка: БГНЕС
Цялата електроенергия, която ще бъде употребена по време на предстоящата в неделя местно време церемония по раздаване на "Оскар"-ите, ще бъде набавена от вятърни генератори. Това съобщи пресслужбата на Американската академия за кинематографично изкуство и наука, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Целта е да бъде "намалена екологичната следа", която оставя церемонията по раздаването на най-престижните награди в света на седмото изкуство, обясниха от Академията. При това допълнителните електрогенератори, които ще бъдат използвани за правене на шоу и за обезпечаване на работата на журналистите, ще работят с топливни смеси на основата на биодизел.

Двигателите на голяма част от автомобилите, наети за подготовката на церемонията, работят с водород. Всички програми, покани, пропуски, пликове и картички са частично направени от рециклирана хартия. 80-ата юбилейна церемония по връчването на "Оскар"-ите ще се състои в неделя местно време в театър "Кодак" в развлекателния център "Холивуд енд хайленд" в Лос Анджелис.