Джеймс Кордън ще води церемонията за наградите Тони
Джеймс Кордън ще води церемонията за наградите Тони / Guliver/Getty Images

Британският комик Джеймс Кордън за пръв път ще води церемонията за американските театрални награди "Тони" в Ню Йорк през юни, съобщи Ройтерс.

Кордън, който се изявява в САЩ като телевизионен водещ, е играл и на Бродуей. Той е лауреат на награда "Тони" за най-добър актьор от 2012 г. за участието в "Един мъж, двама шефове". Тогава успя да измести смятания за фаворит Филип Сиймур Хофман.

"Ще бъде много забавно. Нямам търпение да избърша праха от обувките ми за степ" - каза комикът, като добави, че за него да води церемонията за наградите "Тони" е "огромна чест".

Джеймс Кордън не беше много известен в САЩ, когато започна да води "Късното късно шоу" през март 2015 г., но автомобилните му караоке изпълнения със звезди като Адел, Стиви Уондър и Джъстин Бийбър станаха много популярни в социалните медии с над 500 милиона гледания в YouTube.

Церемонията на наградите "Тони" са водили Нийл Патрик Харис, Хю Джакман, Упи Голдбърг. Номинациите за наградите ще бъдат обявени на 3 май, а церемонията е насрочена за 12 юни в Ню Йорк.

Източник: БТА