Джеймс Бонд на мисия в Афганистан
Джеймс Бонд на мисия в Афганистан / снимка: Reuters

Даниел Крейг, който влезе в ролята на агент 007 Джеймс Бонд, направи неочаквано посещение в неделя на британските войници, разположени в лагера Кемп Бастиън в Афганистан

Военните там бяха "атакувани" с прожекция на последния филм за Бонд "007 координати: Скайфол" (Skyfall), стана ясно от съобщение на британското военно министерство.

Даниел Крейг бе на представянето на филма пред около 800 военни и обиколи базата, за да се срещне с войници и пациенти в лазарета. Агентът на короната направи и няколко откоса с картечница на стрелбището за тежки оръжия, се казва още в изявлението на министерството.

"Доста посетители идват тук, но да дойде Джеймс Бонд, беше специално", каза войникът Роб Ингъм.

"Наистина оценявам проявения интерес от актьора към работата на сапьорите. Нашата работа е от решаващо значение за осигуряване на безопасността на афганистанците и нашите войници", каза главен сержант Пол Уорд.

Войникът Оубъри Шейн каза, че атмосферата в палатката, където е бил показан филмът "Скайфол", е била нажежена, пише БГНЕС. "Това наистина е добър филм", възкликна той, цитиран от АФП.

Макар че започна триумфално шествието си по екраните в САЩ и Канада, последният Бонд отстъпи този уикенд първото място в боксофиса на Северна Америка на вампирите от "Здрач".