Dream Theater в София на 29 юли
Dream Theater в София на 29 юли / БГНЕС
Dream Theater в София на 29 юли
70938
Dream Theater в София на 29 юли
  • Dream Theater в София на 29 юли

Култовата прогресив метъл банда Dream Theater ще свирят в София на 29 юли. Концертът ще е в зала „Фестивална", като билетите ще струват 60, 70 или 80 лева. Продажбата им започва в петък, като от 14 до 21 март ще се продават с 10 % отстъпка.

Музикантите ще зарадват българските си фенове в рамките на турнето им, което промотира последния албум на групата, озаглавен просто Dream Theater. Той излезе септември миналата година, като е първият, написан и записан с участието на барабаниста Майк Манджини, който се присъедини към групата през 2010 година.

Dream Theater ще бъдат у нас в състав Джон Петручи (китара), Джон Миунг (бас китара), Джеймс Лабри (вокал), Джордан Рудес (клавир и континуум) и Майк Манджини (барабани).

Българските фенове на Dream Theater видяха любимата си група за първи път през 2002 година в НДК, а седем години по-късно американските прогресив метъли забиха и в Каварна.

Dream Theater са сред групите с най-много реализирани турнета. Осъществяват 14-месечно турне със 110 концерта в 34 държави в периода 2011-2012 г. в подкрепа на 11-ия им студиен албум A Dramatic Turn Of Events, като първото парче от него - On The Backs Of Angels носи и първото Грами за групата.

Dream Theater ще бъдат у нас в състав Джон Петручи (китара), Джон Миунг (бас китара), Джеймс Лабри (вокал), Джордан Рудес (клавир и континуум) и Майк Манджини (барабани). Барабанистът се присъедини към групата преди четири години след прослушване. В новия албум на бандата, озаглавен Dream Theater, барабанистът има основна роля. Манджини години наред държи рекорда за най-бърз барабанист в света с 1203 удара в минута. Новият албум е продуциран от Петручи и миксиран от Ричард Чики, който е работил с Аеросмит, Ръш.

Билетите за шоуто на 29 юли в зала „Фестивална" ще струват между 60 и 80 лева, като продажбата започва в петък. Следващата седмица ще може да ги купим с десет процента отстъпка.