Даниел Крейг похвали Хавиер Бардем за ролята му на злодей
Даниел Крейг похвали Хавиер Бардем за ролята му на злодей / снимка: БГНЕС, архив

Британският актьор Даниел Крейг се оплака, че героят му Джеймс Бонд страда като никога досега заради пъклените планове на злодея, чиято роля изпълнява испанският му колега Хавиер Бардем.

"Присъствието на Бардем е благословия. Неговият принос е изключително важен", подчерта пред агенция ЕФЕ Даниел Крейг, който за пореден път влезе в ролята на топагента на Британската корона. "Той е един от най-добрите актьори и не само е изпълнил голяма роля, а и благодарение на актьорския си талант е създал брилянтен образ на лошия. Мога само да бъда доволен от партньорството с него", подчерта Крейг.

Във филма на Сам Мендес испанският актьор изгражда образ, който поставя на изпитание лоялността на Джеймс Бонд към директорката на разузнавателните служби MI6, изиграна отново от Джуди Денч, пише БГНЕС.

"Хавиер е очарователен човек и за мен беше удоволствие да работя с него. Като актьор е невероятно креативен. Обича да експериментира и точно това е чудесното в него. Когато ми каза, че приема ролята, бях на седмото небе. Може би ме помисли за луд, когато му предложих, но работата му беше гениална", подчертава Даниел Крейг.