/ screenshot/youtube
Българин очарова журито на Х Factor във Финландия. Викторио Ангелов от Шумен изпълни песента "Feeling Good" на Майкъл Бубле.
 
След изпълнението си Викторио получи четири пъти "да" от журито. В състава му са популярните финландски изпълнители Саара Алто, която ще представи Финландия на "Евровизия 2018", популярната финландска певица Суви Терасниска, рапърът Микаел Габриел и рок легендата Майкъл Монро.
 

"Беше толкова вживян в песента и я направи толкова голяма! Не знаех, че от такова младо момче може да излезе такъв голям глас! Ние тук търсим претенденти за победа и аз смятам, че си много подходящ за тази категория", каза Саара Аалто.
 
"Не мога да кажа нищо, останах без думи! Ти си абсурдно талантлив", допълва Суви Терасниска.

Бурни овации за французин от български произход на финала на "Гласът на Франция" (ВИДЕО)
 
18-годишният българин е роден в Шумен. Викторио започва да развива музикалния си талант, още когато е на 6 години. Оттогава не спира да се изявява на сцена и да печели награди на национални и международни конкурси.
 

screenshot/youtube


През 2012 г. се мести във Финландия заедно със семейството си и само шест месеца му трябват да участва в първия си местен телевизионен музикален формат "КидСинг". Там достига полуфиналите и получава покана от "Гласът на Финландия" за деца, където се класира в челната тройка, пише БТА. Веднага след участието си в шоуто получава покана да подгрява и Крис Нормън от група "Смоуки" на концерта му в Хелзинки.
 
През 2016 г. Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия във Финландия "Sibelius".
nova.bg