Боби и Заки се впускат отново в музикално приключение
Боби и Заки се впускат отново в музикално приключение / DarikNews.bg

В средата на 90-те години сингълът „Бягство" на дует "Авеню" беше песента, с която много млади хора напуснаха България. Сега, 20 години по-късно, Боби и Заки се завръщат с почти символичното заглавие на своя музикален проект „Завръщане". Автор на музиката е Боби Иванчев, на текста - Заки Соколов, а аранжиментът този път е дело на Стамен Янев. Сингълът е включен в албума им „Антология". Тя ще съдържа два аудио диска, DVD и книжка с интервю на дуета, богат снимков материал. За Дарик музикантите споделиха:

Цялото интервю с Боби и Заки от дует "Авеню" може да чуете ТУК

"Не съм мислил как „Бягство" може да бъде възприета в по-глобален мащаб. Не съм предполагал, че емигрантската вълна ще припознае тази песен и текста и като нещо, което ще вземе в сърцето си, със себе си", каза Заки за емблематичната им песен.

Музикантите споделиха още, че последните години са минали много бързо край тях и са си дали сметка,че пораствайки, остарявайки човек започва да се крие в миналото, в спомените, защото човешката памет идеализира спомените и остават само приятните изживявания. "Опитаме се създадем позитивна среда в нашия тесен кръг от хора, казаха Заки и Боби.

За работата си като жури в X Factor Заки смята, че на младите хора трябва да се казва истината право в очите, а не да ги залъгват. Стремил се е да намери правилния подход, защото си е давал сметка, че пред него стоят живи човешки същества. Според него финалът е бил един грандиозен спектакъл. „Ако Невена беше пяла по начина, по който пя на финала, с тази емоция и енергия, шансовете и да спечели формата щяха да са много по-големи". Михаела също се е представила много добре. За Славин музикантът каза, че като качество на пеене, финалът не е бил най силната му вечер. Но в продължение на сезона той е пял безупречно. Славин заслужено е спечелил формата. „Той е музикално явление". Според Боби Славин е бил най-концентрираният от всички изпълнители, осъзнаваш сериозността на X Factor.

Музикантите ще пеят на 14 март в Бургас, където ще участват и изпълнители от миналия X Factor, след това ще имат участия в Пловдив, а другите градове ще обявят на сайта си.