Бавачката на Уилям може да се грижи и за Джордж
Бавачката на Уилям може да се грижи и за Джордж / снимка: Gulliver/Getty Images

Принц Уилям и съпругата му Кейт помолили 71-годишната бивша бавачка на принца да се грижи за сина им Джордж.

Джесика Уеб обмисляла предложението да излезе от пенсия и да се превърне в първата бавачка на невръстния принц. Малките Уилям и Хари били предпазени от грозния развод на родителите си от бавачката, която никога не се е омъжвала и няма деца. Тя полагала усилия принцовете да не стават свидетели на шумните скандали между принц Чарлз и Даяна. Джесика се грижела за момчетата от 7-годишната им възраст, докато Уилям заминал да учи в подготвително училище пет години по-късно.

След като напуснала двореца Кенсингтън, Уеб постъпила на работа при виконт Линли и съпругата му Серена и се грижела за сина им Чарлз и дъщеря им Маргарита. Но запазила връзка с принцовете и била поканена на 21-я рожден ден на Уилям и на сватбата му с Катрин преди две години.

„Джеси ще е идеална за работата. Всички я харесват, тя е дискретна и е на възраст, на която нейна снимка няма да се появява във вестника на всеки пет минути”, съобщи източник от кралското семейство пред списание „Пийпъл”.

Според изданието бавачката искала да помогне, защото Уилям бил неин любимец, но не желаела да работи на пълен работен ден. Тя била избрана от Даяна за основна бавачка на Уилям, която се наложила над принц Чарлз, предложил стара служителка на двореца. Принцесата смятала, че тя ще научи момчетата на ценности като честност и състрадание и ще внесе забавление във възпитанието им, съобщава „Пийпъл”.

31-годишният Уилям искал да създаде отново същото усещане за сигурност, което Джесика му дала, и да го предаде на собствения му син. Катрин се грижи за Джордж през цялото време, но била посъветвана да намери бавачка, тъй като ще бъде изтощена от съчетаването на майчинството с бъдещите си кралски задължения, допълва БГНЕС.