Барабанистът на Dream Theater свири с екип на Бербатов в Каварна
Барабанистът на Dream Theater свири с екип на Бербатов в Каварна / снимки: Жокер медиа
Барабанистът на Dream Theater свири с екип на Бербатов в Каварна
20424
Барабанистът на Dream Theater свири с екип на Бербатов в Каварна
  • Барабанистът на Dream Theater свири с екип на Бербатов в Каварна

Представяме ви едни от най-яките концерти, които ни очакват това лято. Думата "яки" си е съвсем точна, защото от 1 до 3 юли в Каварна предстои да се съберат групи като Motley Crue, Scorpions и Dream Theater. Първите идват за първи път в България, вторите вече са били два пъти, а Dream Theater имаха концерт на същата дата - 3 юли, само че в София преди 7 години. Този път всички тези музиканти ще се съберат на стадиона в Каварна в рамките на четвъртия "Калиакра Рок Фест". В основата му стои не само кметът на града Цонко Цонев, но и компанията Жокер медиа. Мартин Стоянов разказва за всичко, което е ясно до този момент около организацията на фестивала, който миналата година събра в Каварна повече от 25 000 души.

Най-голямата сцена на Балканите ще бъде построена специално за Калиакра рок фест на стадиона в Каварна.

Става въпрос за 26 метра широчина и 16 метра дълбочина. Подобна сцена има само една и тя е наша. По принцип се дава под наем за сериозните фестивали в Румъния например. Тук за последните три години е опъвана само два пъти. Просто е много голяма, а не е и евтина.

Барабанистът на Dream Theater свири с екип на Бербатов в Каварна
netinfo

Друга техническа новост е soft-led екранът, който ще използват Motley Crue за концерта си на 1 юли.

Това са новите технологии, които вече се използват в концертната дейност в Европа и в САЩ. Представлява една мрежеста система, нещо като перде,  което има много висока резолюция, много е леко и много лесно се монтира. У нас такъв soft-led екран идва за първи път.

За изненада на екипа на Жокер Медиа, по време на трите концертни вечери, групите няма да прибягват до пироефекти, за да направят шоуто си още по-зрелищно.

Ще има само музика и визуални ефекти. Scorpions са пуснали някаква заявка за използване на пироефекти, но в момента това се уточнява.

Като гледате как вървят продажбите на билетите, кой е концертът, към който има най-голям интерес?

Най-голям интерес предизвикват Scorpions с Blind Guardian и Edguy, макар и учудващо за всички ни, но това е концертът, за който се продават най-много билети. Това обаче е обяснимо. Scorpions са с много висок статут в България. Blind Guardian също не са малка група - през 2007 г. в София събраха 4000 души. Стилово тези три групи, които са немски, са много близки. Тук немският метъл и хардрок много върви. Затова може би този ден, 2 юли, ще е най-силният.

Барабанистът на Dream Theater свири с екип на Бербатов в Каварна
netinfo

Извън изискванията за храната и пиенето на музикантите, организаторите ще трябва да изпълнят и едно особено желание на барабаниста на Dream Theather.

Майк Пъртной е страшно колоритна личност. Този човек ми съсипа нервите 2002 година и тази година сигурно пак ще ги съсипе. Неговото изискване е да му осигурим футболен екип. Когато е в Щатите, на концертите, той все си слага екип на баскетболни звезди. Когато е в Европа обаче знае, че тук футболът е по-силен и облича футболен екип. Ние му взехме на Димитър Бербатов и в деня на концерта на Dream Theather ще е с него.

Билетите за Калиакра рок фест.

Тридневният билет струва 100 лева. Всеки, който си го купи ще бъде и на трите вечери на фестивала. Освен това има и възможност да спечели един чисто нов мотор Harley Davidson. Това е супер награда. Предишните години имаше коли, но като си фен на метъла - друго е да си имаш един мотор. Другите билети - те са еднодневни и са с цена 55 лева. Цената им няма да се вдигне в деня на концертите, както обикновено правим. Просто това е фестивал, гоним масови продажби и цената няма да се променя. Билети ще има и на стадиона в Каварна, и на билетния център на НДК, и онлайн на Ticketstream.bg и Eventim.bg.

В кои държави около нас се продават най-много билети за Калиакра рок фест?

Румънците най-много купуват. Очакваме около 1500-2000 фенове да дойдат от Румъния. Миналата година бяха 2000, което си е рекорд. Гърците имат интерес, сърбите също, македонците. Фестивалът започва да става интернационален.