Ал Ди Меола отново пред българска публика
Ал Ди Меола отново пред българска публика / netinfo

За трети път за последните десет години китарният виртуоз Ал Ди Меола вдигна на крака публиката в пълната зала 1 на НДК. Легендарният музикант и неговият бенд изнесоха двучасов концерт в рамките на фестивала Мюзик Джем на София Мюзик Ентерпрайзис.

Шоуто започна в 20.15 ч., когато на сцената се качи група Булгара, за да подгрее хората, които вече се бяха изнервили от ужасно дългото чакане първо пред вратите на НДК, а след това и пред самата зала. Групата заби сет от 40 минути, който определено се хареса на присъстващите с типичното си народно звучене.

Малко след 21.00 ч. на сцената се качи и самият Ал Ди Меола. Както беше обещано по-рано с изпълненията си тази вечер той съчета твърдите електрически звуци с акостични и представи парчета от последния си албум “Consequence of Chaos”, както и по-стари и известни на българския меломан композиции.

Музикантът се обърна към феновете си с думите, че за него е чест да бъде в залата за трети път и в знак на това слезе от сцената, за да поздрави хората на първите редове, като и всички останали близо 3 хиляди души.