13-ят салон на шоколада се провежда в Париж
13-ят салон на шоколада се провежда в Париж / netinfo

Неповторим аромат кара минувачите да забавят ход край Версайските порти в Париж, където се откри 13-ят салон на шоколада.

В изкусителния празник, който с нетърпение се очаква от местните любители, участват майстори от цял свят с 400 свои шоколадови произведения. На изложбата човек може да научи всичко за шоколада. Щандовете на Кот д`Ивоар, Сан Томе и Принсипи, Куба и Боливия разказват за процеса на отглеждане на какаовите зърна, а участници от Белгия, Германия, Италия, Канада, Швейцария и редица други страни показват технологиите за изготвяне на лакомства и предоставят възможност посетителите да дегустират плодовете на техния труд.

Изненадата тази година е участието в Салона на шоколада на няколко знаменити майстор-готвачи, удостоени със "звездички" от френския гастрономически пътеводител "Мишлен", отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Те показват на посетителите изискани блюда, в състава на които като важен елемент влиза шоколадът: например суфле от сърна в шоколадов сос и гъши дроб, запържен в шоколад и амарето.