/ ThinkStock/Getty Images
Първата асоциация с предстоящите коледни празници е ароматният мирис на джинджифил и канела. И въобще не можем да си представим това настроение без коледни сладки изкушения. Затова вземете си чаша топъл ароматен чай или кафе и ви предлагаме няколко лесни и бързи рецепти, които да пробвате, за да си набавите щипка коледен привкус.

Яйце мед и канела
ThinkStock/Getty Images

Сладки с канела и джинджифил
 
1/2 кг брашно
75 г захар
150 мл мед
100 мл вода
60 мл олио
1/2 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л канела
1/2 ч.л джинджифил
3 с.л пудра захар
 
Медът се разтваря във водата, след което към тях се прибавят захарта, олиото и предварително смесените и пресети брашно, бакпулвер, канела и джинджифил. От продуктите се замесва тесто, което се разточва с дебелина около 5 милиметра. От него се изрязват сладки, които по желание се продупчват. Пекат се в умерена фурна в тавичка, на чието дъно е поставена хартия за печене. Щом станат леко златисти в краищата си, са готови. Сервират се охладени и поръсени с пудра захар.
 
И да! По желание може да ги украсите отгоре с каквото пожелаете!

Следи от токсични за пчелите пестициди бяха открити в 75 на сто от произведения в света мед
ThinkStock/Getty Images

Лесни сладки с мед
 
3 ч.ч. брашно
125 г масло
1/2 ч.ч. захар
1 яйце
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.л. бакпулвер
 
Маслото, медът, яйцето и захарта се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното и бакпулверът. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа. След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Домашните сладки се поръсват с кристална захар и се изпичат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.
 
След това се хапват с удоволствие!

Около 70 грама орехи на ден могат да увеличат шансовете на мъжете за създаване на поколение.
ThinkStock/Getty Images

Медени сладки с орехи
 
400 г брашно
180 г захар
80 г мед
2 яйца
100 г орехи
1 ч.л. канела
1 щип. сода
 
Яйцата се разбиват заедно със захарта до побеляване. Прибавят се течният мед, смлените орехи, содата, канелата и брашното. Замесва се тесто. При необходимост се добавя още брашно - важно е тестото да не е твърде лепкаво, за да може да се разточи на кора. От нея с помощта на формички се режат сладки и се пекат в намаслена тава в умерена фурна. Готови са, когато краищата им леко покафенеят.