Секциите са 162
До момента изборният ден в Турция протича нормално. За предсрочния вот в южната ни съседка има най-много секции – 162. В 97 от тях се гласува с машини.

Над 20 процента от общо 737-те изборни секции зад граница са в Турция.

От Министерството на външните работи съобщиха за проблем с машина за гласуване в началото на изборния ден в една от секциите в южната ни съседка, но той бързо е бил разрешен след намесата на техническото лице на място.

Изборният ден в Истанбул, където има 50 секции започна почти навреме. Снощи, часове преди вота, бяха сменени членове на секционни комисии в четири града на Турция - сред тях и Истанбул – в квартал "Авджълар", предаде БНР.

Първият желаещ да гласува в Професионалната гимназия в населения предимно с българи квартал на мегаполиса Наум Наумов, беше пред училището още в 6:30 часа, но трябваше да изчака почти час, за да гласува, тъй като един от председателите на секционна комисия закъсня.

Първият вот в гимназията беше с машина:

"Станах рано, защото ние сега постим и дойдох да гласувам". "Гласувах да има правителство, това - най -важното, друго - да има повече работа за народа", казаха избиратели.