Станишев регистрира Коалиция за България за изборите през май
Станишев регистрира Коалиция за България за изборите през май / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Най-важното оттук нататък е, че всички партии в рамките на коалицията имат една обща цел. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като регистрира Коалиция за България за участие в изборите.

Няма промяна в състава на партиите, които участват в коалицията, поясни той пред БГНЕС. „На първо място трябва да освободим България окончателно от едно пагубно управление, което за 3,5 години наистина съсипа икономиката, докара хората до мизерия, опоска бюджета, превърна се в едно полицейско репресивно управление, погази демокрацията. На това трябва да се сложи край по начин, че да няма второ управление на ГЕРБ”, допълни лидерът на социалистите.

Оттук нататък за нас започва активната предизборна кампания. Утре, наред с окончателния състав на листите, Националният съвет на БСП ще разглежда и нашата предизборна платформа и ангажиментите, защото най-важното е хората да видят изход от тази изключително тежка ситуация, която създаде за всеки един българин управлението на Бойко Борисов и неговото правителство, подчерта Станишев.

Това означава да се осигури най-вече икономическо развитие, създаване на работни места, стабилност на бюджета, увеличаване на доходите на хората. „Започвайки от спешните, антикризисни и спасителни мерки за държавата, минавайки през конкретната, по-дългосрочна политика, която е разработена от БСП и от нашата коалиция”, обясни Станишев стъпките за осъществяване на целите.

Станишев регистрира Коалиция за България за изборите през май
netinfo

Сергей Станишев е категоричен, че имат амбицията да спечелят тези избори. „Не заради БСП, за да окупираме властта, както направи ГЕРБ, а за да се решават ужасно острите проблеми на хората, които са отвъд търпимостта. Защото сме абсолютно наясно, че наследството ще бъде изключително тежко. Всички го виждат, всеки го усеща на своя гръб - малкият бизнес, безработни, пенсионери, майки, здравеопазване. Всички го чувстват, всички живеят днес много по-зле, отколкото преди 3,5 години”, заяви той.

На 27 март изтече срокът за регистрация на партии в изборите. ЦИК регистрира 67 партии за участие в изборите. Предизборната кампания започва на 12 април и ще продължи до 10 май.  11 май ще е ден за размисъл и партиите няма да имат право да агитират гражданите.