Мая Манолова премълча подробности за скандала с бюлетините, сметнала сигналите за достоверни
Мая Манолова премълча подробности за скандала с бюлетините, сметнала сигналите за достоверни / снимка: БГНЕС
Мая Манолова премълча подробности за скандала с бюлетините, сметнала сигналите за достоверни
64008
Мая Манолова премълча подробности за скандала с бюлетините, сметнала сигналите за достоверни
  • Мая Манолова премълча подробности за скандала с бюлетините, сметнала сигналите за достоверни

Няколко пъти Мая Манолова е била сигнализирана за бюлетините в печатницата в Костинброд. По думите й това са били хора, „очевидно свързани с печатницата”. На извънредна пресконференция Манолова отново обяви, че намерените 350 000 бюлетини са свързани с ГЕРБ.

Аз изпълних дълга си на гражданин, адвокат и политик, обяви Манолова, като повтори, че тя е автор на сигнала, по който при специализирана акция прокуратурата задържа в деня на размисъл (бел,ред. 11 май) 350 000 бюлетини в печатницата „Мултипринт” в Костинброд.

„Получих информация за готвена фалшификация на изборите. Прецених я за достатъчно достоверна, че чрез допълнително напечатани бюлетини ще се контролира вота и ще се подменят резултатите. Написах сигнала, сложих си името, подписах се и го внесох в прокуратурата”, заяви кандидат-депутатът на социалистите.

Мая Манолова отказа да каже деня, в който е подала сигнала в прокуратурата. Не каза кой е източника й, но обясни, че на няколко пъти е получавала сигнали от него. „Като получих на няколко пъти информация от хора, които очевидно бяха свързани с тази печатница, нямах никакви основания да се съмнявам, че това е достоверно. Няма да коментирам как получих този сигнал”, обясни още тя.

От левицата коментираха, че са съгласни с твърденията на Бойко Борисов, че скандалът с печатницата е отнел 5-6% от гласовете за партията му. След спирането на бюлетините е нямало как с тях да се манипулира вотът, обясниха от БСП.