И в Разград имало сигнал за печатница, оказал се фалшив
И в Разград имало сигнал за печатница, оказал се фалшив / снимка: Sofia Photo Agency, архив

В Разград е имало сигнал за печатница с бюлетини, но той се е оказал неверен, съобщи заместник-окръжният прокурор Милена Пенчикова. Информацията постъпила снощи за обект в Индустриалния квартал на Разград, в бившата млекопреработвателна фирма „Сердика". Проверка на място установила, че бюлетини там няма.

В събота Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство, след като в складовете на печатница "Мултипринт" в Костинброд бяха открити 350 000 бюлетини. Това стана, след като в петък вечерта служители на ДАНС са направили проверка и са разпитали свидетели, става ясно от съобщение на прокуратурата. МВР също е участвало в акцията в Костинброд, съобщиха от ведомството.

В деня за размисъл и в деня на вота по общо 5 сигнала са извършили проверки държавните обвинители в региона. Още два се оказали неоснователни, единият от Разград за лице, което разполага със списък с данни за избиратели и другият - от Дянково за транспортиране на избиратели.

Утре ще приключат проверките по другите два сигнала. Единият е за жена от село Севар, която раздавала на съселяните си по 10 лева в плик заедно с образец на бюлетина със зачекнат №40. Вторият сигнал е от следобедните часове днес. Мъж от Ясеновец се оплакал, че не го допускат да гласува, тъй като според регистрите живеел в Турция.