Уличените, че искали подкуп от Плевнелиев, ще съдят Георги Кадиев
Уличените, че искали подкуп от Плевнелиев, ще съдят Георги Кадиев / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Уличените, че искали подкуп от Плевнелиев, ще съдят Георги Кадиев
44844
Уличените, че искали подкуп от Плевнелиев, ще съдят Георги Кадиев
  • Уличените, че искали подкуп от Плевнелиев, ще съдят Георги Кадиев

Областният управител на София Данаил Кирилов и двамата общински съветници от ГЕРБ Орлин Иванов и Радослав Тошев категорично отрекоха да са замесени в скандала около искания подкуп от кандидата за президент Росен Плевнелиев. Те определиха като „лъжа” обвиненията на кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев, че тримата съветници през 2007 и 2008 г. са упражнявали натиск върху Плевнелиев за сделката с Бизнеспарка. Тримата заявиха, че ще съдят Кадиев за клевета и набеждаване в престъпление.

Радослав Тошев, Орлин Иванов и Данаил Кирилов бяха категорични, че ще осъдят Георги Кадиев и ще предадат в прокуратурата всичката документация, с която разполагат. „Ние ще заведем съответните дела срещу Кадиев и аз твърдя, че Кадиев щв бъде осъден. Това ще е първия кандидат за кмет, който ще бъде осъден”, заяви той.

Уличените че искали подкуп от Плевнелиев ще съдят Георги Кадиев
netinfo

Орлин Иванов цитира хронологията на сделката със замяната на терени между Столичната община и Линднер. По думите му, първият доклад за приключване на сделката е бил внесен още 2007 г., но от „Софийски имоти” са забавили изпълнението. „В следствие на бездействието на „Софийски имоти”, втори доклад, който се внася на 26 февруари 2008-а, забележете от кого - Данаил Кирилов, Орлин Иванов и Радослав Тошев. Основната част в този доклад е изваждането от капитала на „Софийски имоти” на съответния процесен имот и приключване на сделката. Ние тримата сме хората, които сме внесли доклад за приключване на цялата процедура и прекратяване на седемгодишната сага, наречена наглостта на съответните лица от „Софийски имоти”. Сега нас тримата ни обвиняват, че ние сме искали нещо от Росен Плевнелиев”, обясни той.

Уличените че искали подкуп от Плевнелиев ще съдят Георги Кадиев
netinfo


Иванов цитира, че по този доклад именно Георги Кадиев е бил сред гласувалите против приключването на сделката. „Ето за какво става въпрос, ето кой е бил против приключването на сагата с Бизнеспарка”, добави той.

Данаил Кирилов пък заяви, че е подписал и двата доклада като председател на стопанската комисия, защото сделката е била в полза на общината. „Не при брокери, не при този или онзи общински съветник, по сметките на Столична община постъпиха 2,5 млн. без ДДС”, каза той. Кирилов беше категоричен, че ще предостави докладите в прокуратурата.

Уличените че искали подкуп от Плевнелиев ще съдят Георги Кадиев
netinfo