РЗС ще работи и за насърчаване на образованата раждаемост
РЗС ще работи и за насърчаване на образованата раждаемост / netinfo
РЗС ще работи и за насърчаване на образованата раждаемост
45336
РЗС ще работи и за насърчаване на образованата раждаемост
  • РЗС ще работи и за насърчаване на образованата раждаемост

За промяна на конституцията, нови управленски правила, които да сложат край на 20-годишния престъпен преход, и нов политически модел, настоя на среща със симпатизанти и съмишленици в Стара Загора кандидатът за вицепрезидент на РЗС Поля Станчева. На срещата трябваше да присъства и кандидатът за президент на партията Атанас Семов. Предизборната му визита обаче бе прекъсната, заради ескалиращото напрежение на протеста срещу ромския прайд в София. На разговорите със симпатизанти остана лидерът на РЗС Яне Янев.

Дойдохме при вас да поискаме вашето доверие, защото знаем, че в този град живеят доблестни и честни хора, готови да застанат зад истинска кауза, обърна се към старозагорци кандидатът за вицепрезидент на РЗС Поля Станчева. Тя подчерта, че за нея е особена чест да бъде на визита в Тракия, защото нейния баща е от Чирпан. Затова и аз съм толкова борбена и не се страхувам да застана зад истинска кауза, каквато е промяна на българската Конституция.

„Убедена съм, че каузата нова Конституция на РЗС е достойна. В нея виждаме единствения шанс за прекратяване на 20-годишния престъпен преход. Не позволявайте да ви заблуждават, че ГЕРБ няма алтернатива. Не, алтернатива има и тя не е партия или личност, а новата Конституция, която РЗС предлага. В последните две десетилетия идваха много партии, много месии, които не ни спасиха, а ни вкараха в спиралата на корупцията, бедността, престъпността. Очевидно, че не е само дефицит на кадри, вероятно има нужда от нови правила. И тези нови правила могат да бъдат част от този основен закон”, коментира Станчева.

В Стара Загора тя заяви още, че заедно с кандидата за президент на РЗС застават зад идеята за нова Конституция, защото в нея виждат единствена възможност за връщане на доверието в политическата класа. „Убедени сме, че само ако бъдат гарантирани и записани ясно правила за референдумна демокрация в новата Конституция, за участие на гражданите в управление на страната, както и осъществяване на контрол върху властимащите, ще може да бъде върнато доверието в българската политическа класа”, каза Станчева.

В Стара Загора кандидатът за вицепрезидент на РЗС изложи идеята на партията за насърчаване на образованата раждаемост. „Би могла да се стимулира по определен начин т.нар. образована раждаемост на двойки с висше образование, които имат повече от едно-две деца, да получават допълнително средства за тяхното отглеждане.

Станчева изтъкна още, че застава категорично зад намерението на кандидата за президент на РЗС Атанас Семов да уволни Бойко Борисов.

На срещата лидерът на партията Яне Янев увери старозагорци, че РЗС не предлага поредния нов месия, нито поредната нова партия с нови лица. Янев обеща, че РЗС ще поеме политическа отговорност за случващото се в страната, защото предлага алтернатива и решение като единствената конструктивна опозиция.