Поля Станчева никога не била подавала сигнал за нарушения до кмета
Поля Станчева никога не била подавала сигнал за нарушения до кмета / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Поля Станчева никога не била подавала сигнал за нарушения до кмета
44628
Поля Станчева никога не била подавала сигнал за нарушения до кмета
  • Поля Станчева никога не била подавала сигнал за нарушения до кмета

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че е изненадана от твърденията на общинския съветник от ГЕРБ Поля Станчева, че в Столичната община продължават корупционни практики.

По-рано днес Поля Станчева беше издигната за кандидат за вицепрезидент от РЗС. Тя аргументира решението си с твърдението, че ГЕРБ не е показала воля за справяне с корупционните практики. Фандъкова допълни, че Станчева е имала възможност, но никога не е споделяла мнението си.

„Винаги съм се учудвала, когато някой работи в един екип четири години и последните 2-3 месеца решава, че се дистанцира категорично. Станчева беше част от групата на ГЕРБ в общинския съвет, председател на комисия. Мисля, че тя също е част от този екип и това управление. При мен никога не е подава някакви конкретни сигнали. Когато има някакво съмнение най-добре е да се подаде съответен сигнал и той да се провери. Никоя институция не е застрахована от подобни действия, важно е обаче да се подават конкретни сигнали, те да се проверяват и да се реагира”, обясни столичният кмет.

Вашият опонент в кметската надпревара днес определи това като сигнал за разпад на ГЕРБ?

Подобни процеси има във всички партии. Аз вярвам в разумните, мотивирани хора, които работят за постигане на конкретни резултати.

Кадиев днес каза, че единия от общинските съветници, които изнудвали Росен Плевнелиев, е сегашен общински съветник от ГЕРБ. Имате ли информация по този случай?

Аз нямам информация по този въпрос. Всеки, който има трябва незабавно да подаде информацията на компетентните органи.