Новата Конституция е единственият шанс на България да смени правилата
Новата Конституция е единственият шанс на България да смени правилата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Новата Конституция е единственият шанс на България да смени правилата
45573
Новата Конституция е единственият шанс на България да смени правилата
  • Новата Конституция е единственият шанс на България да смени правилата

Кандидатпрезидентската двойка на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева се срещна с хасковската общественост. В препълнената зала двамата кандидати и лидерът на партията Яне Янев бяха посрещнати с хляб и сол от деца в народни носии.

РЗС е политическата партия, която предлага нов модел и в законодателната, и в изпълнителната, и в съдебната, и в местната власт, каза в началото на срещата лидерът Яне Янев. Той добави, че партията е единствената политическа сила, която предлага спасителна кауза за България и това е нова българска Конституция.

„Някой ще попита как ще се отрази новата Конституция на доходите, на минималните пенсии, на учителските заплати, на миграцията на младите извън границата, на фалита на фирми, на повсеместната корупция. Ще се отрази по много ясен и категоричен начин. Какво значи да има нова Конституция? Означава да има смяна на модела и цялостна реформа отгоре до долу. На първо масто реформата ще дойде от Народното събрание. На малка България не й е необходим 240-членен парламент”, заяви Янев.

Маските на властта започнаха вече да падат и вече знаем кой ни управлява днес, това заяви кандидатът за вицепрезидент на РЗС Поля Станчева. Тяизтъкна, че каузата на РЗС за нова Конституция е „единственият шанс на България да смени правилата”. „Защото се оказа, че не дефицитът на кадри, а дефицитът на правила, пречи на България да продължи по демократичния път на развитие”, заяви още тя.

На лице е един огромен парадокс, каза кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов. Ние сме народ с изключителни качества, претендираме да сме втори в света по по интелигентност след евреите, нашите студенти да са сред най-успелите в западните университети, нашиоте изобретатели да правят блестяща кариера навън, а ние тук да затуваме в бедност, тежка демографска и образователна катастрофа и да сме държавата с най-бедно население, добави още Семов. „Защото по официални данни на ООН сме най-бързо изчезващата нация в света. Защото по официални данни на Европейския съюз сме държавата с най-бързо нарастващ процент неграмотно население исме държавата с най-бедно население. 72% от българския народ определя положението си като отчайващо”, обяви още той.