БСП се съмнява за готвени фалшификации на вота, ще брои паралелно
БСП се съмнява за готвени фалшификации на вота, ще брои паралелно / снимка: Sofia Photo Agency, архив
БСП се съмнява за готвени фалшификации на вота, ще брои паралелно
46036
БСП се съмнява за готвени фалшификации на вота, ще брои паралелно
  • БСП се съмнява за готвени фалшификации на вота, ще брои паралелно

БСП ще прави паралелно преброяване на изборните резултати заради съмнения за фалшификации, обявиха от партията. Младен Червеняков разказва, че резултатите от вота ще бъдат подменени.

„Подмяната ще бъде извършвана след изготвяне на протоколите. Много трудно е в присъствието на 20 човека в една избирателна секция, в това число и представители на политическите партии, коалиции, застъпници, наблюдатели, да бъде извършено това нещо. Те ще бъдат извършени при транспортирането на изборните резултати от избирателните секции до съответната общинска избирателна комисия”, обясни той.

И той, както соцлидерът Сергей Станишев, обясни, че в редица области били готови чувалите с резултати, такива, каквито са угодни на управляващите. За пример Червеняков даде община Враца. По думите му на тези избори ще се купуват отделни членове на секционни комисии, за да си затварят очите за манипулации. Според големината на населеното място мизата била между 5000 и 20 000 лева.

Червеняков оповести и името на посланик, който бил изключен от избирателните списъци за местните избори, защото представлявал интересите на държавата, за когото вчера лидерът на БСП разказа. Става въпрос за Златин Тръпков, който беше посланик в Холандия, но попадна в групата на отзованите на Външно министерство заради агентурното си минало.

Младен Червеняков определи още като невиждани страха и натиска на тези избори, защото освен, че са късали плакати, са разбивали и предизборни клубове.