3000 симпатизанти на РЗС се събраха в София, искат оставката на Цветанов
3000 симпатизанти на РЗС се събраха в София, искат оставката на Цветанов / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
3000 симпатизанти на РЗС се събраха в София, искат оставката на Цветанов
45747
3000 симпатизанти на РЗС се събраха в София, искат оставката на Цветанов
  • 3000 симпатизанти на РЗС се събраха в София, искат оставката на Цветанов

„Свобода или Цецо" - с тези думи тази вечер на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски" в столицата започна протестен митинг-концерт на политическа партия РЗС. Искането на партията е оставка на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Близо 3000 симпатизанти на РЗС се събраха на площада при засилено присъствие на органите на реда. Сградата на Народното събрание се охранява от полицаи и жандармерия.

Протестният концерт на политическа партия РЗС започна в присъствието на лидера на партията Яне Янев и кандидатпрезидентската двойка Атанас Семов и Поля Станчева.

„Гледам този изпълнен с хора площад и зная, че няма друга партия, която да направи това, което ние днес направихме тук. Времето на страха в България свърши. Времето на хората, които ценят свободата повече от полицейските палки, дойде. Българският народ не може да търпи унижението вътрешен министър да бъде Цветан Цветанов. Оставка! Нашият народ никога не е имал по-неграмотен и арогантен министър от Цветан Цветанов. Искаме Борисов да си тръгне от властта с мир, а не да бъде пометен от народа. Под влиянието на вътрешния министър в държавния бюджет бяха увеличени парите за полицейщина, а беше намален с 30% бюджетът на Софийския университет (СУ)" - това каза кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов.

3000 симпатизанти на РЗС се събраха в София искат оставката на Цветанов
netinfo

Пред събралите се над 3000 симпатизанти от цялата страна кандидатите за кметове от партия РЗС от големите градове поискаха подкрепата на своите симпатизанти на предстоящите местни и президентски избори на 23 октомври.

Привържениците на партия РЗС крещяха „оставка" на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов „заради тоталното му неизпълнение на служебните задължения". „Свобода или Цецо" и „Цецо-фитила подпали България" - такива надписи издигнаха симпатизантите РЗС на площада пред храм-паметник „Александър Невски".

3000 симпатизанти на РЗС се събраха в София искат оставката на Цветанов
netinfo