Жена загина при взрив във фирма за боеприпаси край Габрово
Жена загина при взрив във фирма за боеприпаси край Габрово / DarikNews.bg, архив
Жена загина при взрив във фирма за боеприпаси край Габрово
48934
Жена загина при взрив във фирма за боеприпаси край Габрово
  • Жена загина при взрив във фирма за боеприпаси край Габрово

49-годишна жена загина, а неин колега пострада след взрив в испанска частна фирма за боеприпаси до габровското село Чарково, на територията на бившия завод "Еловица".

Произшествието стана при разглобяване на тайванска мина в цех "Димилитаризация", около 8 часа тази сутрин, каза директорът на Инспекцията по труда в Габрово Димитър Димитров. По думите му технологията е спазена и няма яснота защо е настъпил взрив. Жената бе заместник-ръководител участък в цеха. Тя почина на място от получените разкъсвания, а мъжът е без опасност за живота. Транспортиран е до областната болница.

В помещението се намирали трима души, като третият не е пострадал. Преди това им е направен инструктаж, твърди Димитров.

Директорът на Областна дирекция на МВР Габрово Денислав Донков съобщи за Дарик, че се извършва оглед. Районът е обезопасен и няма притеснения за други експлозии. Фабриката се намира далеч от града, в гориста местност. Във фирмата се извършва утилизация и демилитаризация на боеприпаси. През декември й е правена проверка от служители на Инспекцията по труда и служба "Контрол на общоопасните средства" и не са открити груби нарушения. Според комисар Донков се касае за фирма „Експал България", която е сериозна и спазва технологичните изисквания.

Други новини от Габрово