Записите с Ваньо Танов манипулирани чрез шест технически способа
Записите с Ваньо Танов манипулирани чрез шест технически способа / www.sxc.hu
Записите с Ваньо Танов манипулирани чрез шест технически способа
38395
Записите с Ваньо Танов манипулирани чрез шест технически способа
  • Записите с Ваньо Танов манипулирани чрез шест технически способа

Изнесените в медиите записи на директора на агенция „Митници" Ваньо Танов са били манипулирани чрез използването на шест различни технически способа. Това сочи междинно заключение на експерти от БАН, които имат за цел да изготвят цялостна експертиза на огласените разговори. От прокуратурата обаче не уточняват какви похвати са били използвани, а експертите не могат да потвърдят или да отрекат дали е променяно съдържанието на разговорите.

Междинното заключение на БАН е дълго 88 страници, но от прокуратурата съобщават много малка част от изводите на специалистите. От държавното обвинение твърдят, че докладът съдържа класифицирана информация и не може да бъде публикуван изцяло. От БАН установяват, че всички изследвани записи са от период, в който по отношение на Ваньо Танов са прилагани законни СРС.

Експертите твърдят, че в случая става въпрос за незаконно изнасяне на информация. На тях са възложени и допълнителни задачи, като работата им продължава в ДАНС и други структури на МВР. Засега от прокуратурата отказват да дадат повече информация относно междинното заключение.

Скандалът с изнесените в медиите разговори на шефа на митниците започна миналия месец. В записите Танов разговаря с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов, Искра Фидосова и Менда Стоянова. Теми на разговорите са прикриване на контрабанда, както и оказване на натиск върху Танов за назначения на ключови постове в митниците.