Зам.-министър Ана Караиванова подаде оставка
Зам.-министър Ана Караиванова подаде оставка / netinfo
Заместник-министърът на правосъдието Ана Караиванова е депозирала оставката си пред премиера Сергей Станишев. Това съобщи пресцентърът на Министерството на правосъдието.

Ана Караиванова, която е заместник-министър от квотата на БСП, е подала сама оставката си, от Министерството на правосъдието не съобщават дали това е станало днес. Колегите й не съобщават да е имало натиск спрямо нея или пък да е споделяла, че й е поискана оставката. Известно е, че преди това тя е имала разговор с министъра на правосъдието в оставка Георги Петканов за мотивите си.

„Изненадан съм, нямаше признаци от нейна страна да се оттегли”, коментира заместник-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов. Той е категоричен, че не се кани на свой ред да подаде оставка.

По информация на Дарик радио решението на Караиванова да подаде оставка е свързано със скандала около Търговския регистър, за който тя отговаря ресорно, и с поредното отлагане на старта му от 1 юли т.г. за 1 януари 2008 г.

Агенцията по вписванията, която трябва да поеме търговския регистър, бе обвинена че е плащала на депутати да напишат изменения в Закона за търговския регистър, така че да се отложи старта му, и че един от тях е Огнян Герджиков, а в края на миналата седмица Герджиков призна, че трима души са взели по 1000 лв. консултантски хонорар, за да подготвят изменения в закона.