Заловен е нападателят на таксиметровия шофьор в Бургас
Заловен е нападателят на таксиметровия шофьор в Бургас / netinfo

Заловен е нападателят на таксиметровия шофьор в Бургас. Задържаният е на 32 години, от село Градешница. Това съобщиха от пресслужбата на полицията в града.

22-годишният таксиметров водач бе нападнат на 22 април тази година около 01.30 часа. От него бяха отнети мобилен телефон и сумата от 150 лева.

Нападателят е извършил грабежа, тъй като бил задлъжнял към игрална зала, уточниха от полицията. Той е употребил голямо количество алкохол, наел таксито и се е качил на задната седалка. По време на движение е посегнал с нож към таксиметровия водач и му е нанесъл порезна рана в областта на врата.

При задържането му близо осем часа след извършване на грабежа, нападателят е изпробван с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, който е отчел 1,74 промила.

Това е поредният, четвърти разкрит случай на нападение над таксиметров шофьор от бургаска компания от началото на годината.

В края на януари 39-годишен таксиметров водач от фирма "О`кей - такси" бе намушкан в ръката от 22-годишния Чавдар Иванов, задържан след общодържавно издирване близо две седмици след деянието.

В средата на февруари за по-малко от едно денонощие възникнаха още два инцидента с таксиметрови шофьори - единият работещ към фирма "Кепитъл такси", докато е изпълнявал "черен курс" до с. Рудник бе пребит от свой клиент - рецидивист, чийто последен престой в затвора е приключил през 2000 година.

При втория инцидент таксиметровият водач и двамата му клиенти са се спречкали в района на блок 35 в бургаския комплекс "Изгрев" поради неплащане на таксиметровата услуга. Водачът на таксито, след възникналото скарване, не е предприел радикални мерки, а е проследил младежите, след което е алармирал за инцидента служителите на Пето РПУ-Бургас, които са ги заловили.

Други новини от Бургас