Задържаха трима за кражба на пари от търговски обект
Задържаха трима за кражба на пари от търговски обект / DarikNews
Задържаха трима за кражба на пари от търговски обект
24363
Задържаха трима за кражба на пари от търговски обект
  • Задържаха трима за кражба на пари от търговски обект

Полицията в Стара Загора задържа трима мъже за кражба на голяма сума пари от каса в търговски обект, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР главен инспектор Алекси Алексиев. Сигналът за извършената кражба е получен на 8 декември. Задържаните са откраднали около 165 000 евро, 20 000 лева и други суми във валута.

Тримата задържани са на възраст 41, 45 и 58 години. Те влезли през прозорец в складовото помещение към обекта, разбили намиращата се в него метална каса и откраднали парите, обясни главен инспектор Алекси Алексиев: „Във връзка с това престъпление срещу тях е повдигнато обвинение по чл. 195 от Наказателния кодекс. Взета е мярка "задържане под стража" за 72 часа".

И тримата задържани са осъждани за различни престъпления от общ характер както в България, така и в чужбина. В домовете им и в жилищата на техни близки са намерени и иззети множество вещи и предмети, свързани с извършената кражба.

В хода на разследването е установена съпричастността им и към други престъпления и предстои образуване на досъдебни производства. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава.

Други новини от Стара Загора